De meest bekende pop art kunstschilders en kunstenaars zijn Andy Warhol, George Segal, Roy Lichtenstein, Jim Dine, Claes Oldenburg, Tom Wesselmann en James Rosenquist. California heeft haar eigen popart kunst stroming met bekende popart kunstenaars als Mel Ramos, Wayne Thiebaud en Ed Ruscha.

Ook Groot Brittannië staat bekend om haar popart kunstenaars en popart schilders die prachtige popart schilderijen maken. De bekendste pop art kunstenaars zijn Eduardo Paolozzi de voorman van de beweging, David Hockney, Allen Jones, Peter Blake en Richard Hamilton.

Nederland heeft ook haar eigen popart kunstenaars die prachtige kunstwerken en schilderijen maken. De bekendste Nederlandse pop art kunstenaars zijn: Woody van Amen, Claes Oldenburg en Reinier Lucassen.

De thema's van de popart zijn meestal gerelateerd aan stripverhalen, reclame uitingen, televisie, tijdschriften en kranten. Popart is het in beeld brengen van de consumptiemaatschappij met behulp van alledaagse afbeeldingen. Vaak worden er ook bekenden mensen gebruikt voor het maken van popart. Bekenden die veel gebruikt worden voor pop art schilderijen zijn: Audrey Hepburn, Obama, Elvis Presley, Marilyn Monroe en Mao, Michael Jackson, the godfather enz.

Pop Art is een beweging die ontstond midden in de jaren vijftig. Het fenomeen kwam op in de Verenigde Staten en in Engeland. De kunstrichting wilde terug naar de populaire kunst, die een weerspiegeling kon zijn van de beelden van het moderne leven. Popart is een stroming in de moderne kunst. De naam is een afkorting, geïntroduceerd door de Lawrence Alloway, die hem in 1949 gebruikte als afkorting van het begrip popular culture. De inspiratie was afgeleid van populaire strips, advertenties en massaproducten uit de VS. Popart was tevens een kunststroming die voortkwam uit een bepaalde tijdgeest, die van de vrijheid, seksuele revolutie en vrouwenemancipatie. De popart zette zich gedeeltelijk af tegen het Amerikaanse abstract expressionisme. Pop Art kunstenaars wilden een duidelijke relatie tussen kunst en dagelijkse realiteit, een eigentijdse realiteit met eigentijdse symbolen en iconen.

Bent u geïnteresseerd in een pop art kunstwerk en of een schilderij van bijvoorbeeld Roy Lichtenstein neem dan een kijkje in de categorie Popart op onze Webshop! Wij bieden een ruim scala popart kunst aan van bekende en minder bekende kunstenaars. Zit uw gewenste pop art schilderij er niet bij? Vul dan het Maatwerk  formulier in op onze webshop en u ontvang een persoonlijke offerte.