Buddha of boeddha de stichter van het  boeddhisme. Boeddha betekend ook wel de ontwaakte, de verlichte en iemand met een allesomvattend inzicht. Het boeddhistische pad ofwel het achtvoudige pad begint met het inzicht in de drie karakteristieken van het leven; dukkha, anatta en anicca.

Het Boeddhisme is ontstaan in het werelddeel India maar de boeddhistische denkwijze heeft de rest van de wereld ook al lang veroverd. Er is erg veel belangstelling voor het boeddhisme in de westerse wereld. Tevens in Nederland en België zie je overal kenmerken uit het boeddhisme. Op dit moment telt Nederland ruim 250.000 boeddhisten. Boeddhisme is daarom de derde religie van ons land.

Tegenwoordig is wat oosters is mode. Ook voor kunstenaars is Boeddha een bron van inspiratie. Veel kunstenaars combineren abstracte kunst met zenboeddhisme tevens is er een Nederlandse variant; polder-boeddhisme. Op dit moment zie je buddha voornamelijk terug in lifestyle, vooral buddha schilderijen, buddha beelden, buddha lounge muziek en buddha sieraden zijn populair.

Boeddha schilderij kopen?

Bent u geïnteresseerd in een boeddha kunstwerk en of een boeddha schilderij neem een kijkje in de categorie Boeddha op onze Webshop! Wij bieden een ruim scala buddha schilderijen en buddha kunst aan van bekende en minder bekende kunstenaars. Zit uw gewenste boeddha schilderij er niet bij? Vul dan het Maatwerk  formulier op onze webshop in en ontvang een persoonlijke offerte.

Schilderij Buddha GreySchilderij Buddha kopen