Abstract schilderij kopen naar wens?

Abstracte kunst is kunst die niet gerelateerd is aan de visuele werkelijkheid. Abstracte kunst wordt ook wel moderne kunst genoemd. Dit komt omdat abstracte kunst een richting uit de moderne kunst is. Binnen abstracte kunst kunnen onderliggende principes zichtbaar gemaakt worden. De kunstenaar  kan bijvoorbeeld direct schilderen van uit het gevoel. Abstracte kunst ontstond en werd populair in de 20e eeuw. Kunstenaars van de hedendaagse kunst gebruiken vaak wiskundige patronen en vormen als inspiratie bron.

De schilder Paul Gauguin noemde het: abstractie van de natuur, maar hij drukte er zijn eigen emoties mee uit. Vassily Kandinsky haalde de inspiratie uit het bovennatuurlijke, wat naar eigen zeggen in elk object aanwezig is. Piet Mondriaan wilde de oervorm uitbeelden.

Abstract hedendaagse kunst kent twee hoofdstromingen afgeleid uit de natuur en geometrische vormen. Moderne en abstracte kunst is ontstaan uit de kleur en licht studies van Paul Cézanne.

Tegenwoordig worden er nog steeds schilderijen verkocht van schilders als Pablo Picasso en Georges Braque welke sterk beïnvloed zijn door de denkwijze van Paul Cézanne.

In de ontwikkelingen van de abstracte-kunst, die nog altijd variaties aanneemt, kunnen we twee stromingen onderscheiden. Geometrisch georiënteerde kunstenaars zijn de Russische schilder Malevich en de Nederlandse schilder Mondriaan. De abstracte kunst van Mondriaan wordt in Nederland en ver daar buiten nog erg populair bevonden.

Piet Mondriaan Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus. Mondriaan wordt algemeen gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral het geometrisch-abstracte werk, met de horizontale en verticale zwarte lijnen, is wereldberoemd werk van de Nederlandse kunstschilder en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers die actief zijn de toegepaste kunst.

Uw Abstract of modern schilderij kopen bij Het Schilderijhuis?

Bent u geïnteresseerd in een abstract kunstwerk en of een schilderij van Piet Mondriaan neem een kijkje in de categorie Abstract op onze Webshop! Wij bieden een ruim scala abstracte en moderne kunst aan van bekende en minder bekende kunstenaars. Zit uw gewenste abstract schilderij er niet bij? Vul dan het Maatwerk  formulier op onze webshop in en u ontvang een persoonlijke offerte.

Voorbeeld werk van Piet Mondriaan:

schilderij van Piet mondriaan

Voorbeeld werk van Malevich:

abstract schilderij kopen van malevich